kera1

Η ημερίδα για το αθλητικό τεστ DNA-GOLDFORCE...

 Ο Κεραυνός Πετρούπολης σε συνεργασία με το Πολυϊατρείο City Doctors και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε το αθλητικό test DNA GOLDFORCE, πραγματοποιώντας ημερίδα με θέμα «Γονιδιακή αξιολόγηση για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης».

Η επιτυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης το απόγευμα της Δευτέρας (6/5) και άπαντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα πρωτοποριακό τεστ, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό στον χώρο του αθλητισμού και γενικά στην κοινωνία.

Όπως αναφέρθηκε από τους ανθρώπους που εξειδικεύονται στο αντικείμενο, η αθλητική ικανότητα και οι αθλητικές επιδόσεις επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες:

  • Τη γενετική δομή του ατόμου
  • Τις συνθήκες διαβίωσης
  • Τη διατροφή
  • Την ψυχολογία
  • Την προπόνηση

Η γονιδιακή δομή των αθλητών επηρεάζει τις ικανότητες τους και τις βιολογικές διαδικασίες που συμβάλουν στις υψηλές επιδόσεις τους. Ο γονιδιακός έλεγχος αποτελεί τη βάση πληροφοριών για τον αθλητή που θα τον βοηθήσει να εκμεταλλευτεί τα γενετικά του πλεονεκτήματα, να ξεπεράσει τους γενετικούς φραγμούς και να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό όριο των επιδόσεων του. Το γονιδιακό προφίλ συμβάλλει κατά 70-80% στην επίδοση ενός αθλητή.

Ειδικότερα, το GOLDFORCE είναι μια υπηρεσία της Genomed που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΠΑ, ενώ επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα είναι η City Doctors. Η εξέταση (προδιαθετικού ελέγχου) γίνεται με τον πιο απλό, γρήγορο και ανώδυνο τρόπο. Το γονίδια που αναλύονται και καθορίζουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τις διαταραχές στην υγεία, το βάρος, τη γήρανση αλλά και τις αντοχές και δυνατότητες του εξεταζόμενου, έχουν επιλεχθεί από τη διεθνή βιβλιογραφία, έπειτα από πολυετή έρευνα, σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες.

Με την ανάλυση των εμπλεκόμενων γονιδίων ο αθλητής ο αθλητής μπορεί:

  • Να προσδιορίσει και να εκμεταλλευτεί τα γενετικά του πλεονεκτήματα
  • Να ξεπεράσει τους γενετικούς του φραγμούς
  • Να εντοπίσει τον αυξημένο κίνδυνο για αθλητικούς τραυματισμούς
  • Να ακολουθήσει μια διατροφική κατεύθυνση σύμφωνα με τις θρεπτικές απαιτήσεις και τις ανάγκες του οργανισμού του
  • Να υιοθετήσει εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα

Το παρών έδωσε ο κ. Μαρνέρης Δημήτριος, CEO ΠΑΡΟΝCLUB και Πρόεδρος City Doctors, ο οποίος μας ανέλυσε τον ρόλο του αθλητικού test DNA GOLDFORCE στη ζωή των αθλητών κάθε ηλικίας και πως μπορούμε με τις πληροφορίες να δώσουμε εξατομικευμένη προπόνηση μέσα από το επιστημονικό τμήμα του City Doctors και του GOLDFORCE.

Επίσης, ο κ. Ντάκουλας Κώστας, DNA GOLDFORCE consultant & sport scientist μας μίλησε για την ανάλυση του γονιδιακού ελέγχου με σκοπό την μεγιστοποίηση της απόδοσης ενός αθλητή.

** Ο πρόεδρος του Κεραυνού Πετρούπολης Σπύρος Δουγιέκος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

** Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Δαλαβούρας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον βετεράνο ποδοσφαιριστή και μέλος της εθνικής μας ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 Μιχάλη Καψή.

** Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Γιώργος Γκανέτσος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού Αργύρη Καμπετσή.

*** Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα ζαχαροπλαστεία «Κάκαλης» για την ευγενική τους προσφορά να τιμήσουν την ημερίδα με εξαιρετικά γλυκίσματα και το καφέ-κρεπερί POP-PIE για τα νερά.

Η κάλυψη της ημερίδας με εικόνα και ήχο έγινε από τον Θοδωρή Γούλα http://www.maxitis-online.gr/


 


 

 

Pin It